De Duitse Spitz

De Duitse Spitz, een ras met heel uiteenlopende afmetingen, verdeeld onder 5 variëteiten.  De kleinste variëteit start met 18 cm waarna ze geleidelijk overgaat naar de grootste variëteit met een maximum van 55 cm. 

 

Dwergkeeshond - Pomeranian 

De dwergkeeshond, ook wel pomeranian genoemd heeft een schofthoogte van 18 cm tot 24 cm, de variëteit waarin de meeste kleuren voorkomen. In deze variëteit zijn alle kleuren erkend op de merle kleur na, een merle pomeranian kan dus ook nooit een FCI stamboom hebben.

Kleinkees 

 De kleine keeshond heeft een schofthoogte van 24 cm tot 30 cm en komt voor in de kleuren wit, zwart, bruin, oranje, wolfsgrauw en anderskleurig. Onder ‘anderskleurig’ vallen verschillende kleurschakeringen zoals : crème, crème-sable, oranje-sable, black & tan en bont.

Middenslag keeshond 

De middenslagkeeshond heeft een schofthoogte van 30 cm tot 40 cm en komt voor in de kleuren wit, zwart, bruin, oranje, wolfsgrauw en anderskleurig. Onder ‘anderskleurig’ vallen verschillende kleurschakeringen zoals : crème, crème-sable, oranje-sable, black & tan en bont.

De Grote Keeshond 

De grote keeshond heeft een schofthoogte van 40 cm tot 50 cm,  zijn gelijkmatig éénkleurig wit, éénkleurig zwart of éénkleurig bruin. 

De grote grijze keeshond 

De grote grijze keeshond, ook wel wolsgrijze keeshond, wolfspitz of spitz-loup genaamd, heeft een schofthoogte van 43 cm tot 55 cm en komt voor in maar een enkele kleur, wolfsgrijs.

Dit ras is een ideaal gezinsras, zijn enorm lief maar ook waakzaam en temperamentvol. Ze zijn leergierig en aanhankelijk maar durven ook wel eens hun koppige kantje tonen. Gezien ze graag bij de baas vertoeven kunnen ze vaak makkelijk los lopen omdat ze meer waarde hechten aan het baasje. De Duitse Spitz wandelt graag maar heeft, in tegenstelling tot herders, jacht- en sledehonden, niet zo enorm veel beweging nodig. Ze genieten van wandelen maar genieten even goed van goede mentale stimulatie of samenwerking met hun baasje. 

 

Met hun prachtige uitstaande vacht zijn ze meestal de trots van elke eigenaar en krijgen ze enorm wat blikken op straat. Ondanks er wel wat pit in het ras mag zitten mogen de honden absoluut geen agressieve tekenen vertonen. De kezen moeten in de eerste plaats een goed en stabiel karakter hebben. 

 

Voor de volledige rasstandaard klik dan even op de groene link. 

De Japanse Spits of Nihon Supittsu 

De Japanse Spits heeft de typische uiterlijke kenmerken van de spitzen, een weelderige witte recht uitstaande vacht. Hij is vrolijk, intelligent, moedig en vriendelijk maar eveneens alert en waaks, dit zonder de neiging te hebben tot druk te blaffen. 

 

Hun schofthoogte zit tussen de 30 en 38 cm.  

 

Bekijk de volledige rasstandaard door op de groene link te klikken. 

Volpino Italiano

De Volpino Italiano is een zeer aanhankelijk hondje met een vrolijk, vriendelijk, energiek en uitbundig karakter maar is ook alert en waaks met de neiging to blaffen. 

 

De schofthoogte voor teven is 25 - 28 cm en voor de reu is dat 27 - 30 cm. 

 

De Volpino Italiano kan voorkomen in de kleuren wit, rood en zwart. 

 

Bekijk de volledige rasstandaard door op de groene link te klikken.