Wandeling Borsbeek

Gepubliceerd op 7 maart 2023 om 21:21

De eerste wandeling van 2023 en ondanks de slechte weersvoorspellingen mochten we toch een enorme opkomst van maar liefst 30 baasjes en 37 honden verwelkomen! 

Zo goed als alle variëteiten waren aanwezig, op de grote kees na met de grote grijze kees in de sterke meerderheid.

 

Gezien de weergoden ons goed gezind waren, kon iedereen genieten van de mooie wandelpaden in en rond Fort 3 in het kleine Borsbeek. Fort 3 was de eerste stap in de bouw van de Grote omwalling. De bouw van dit Fort is gestart in 1959 kwam teneinde in 1964. Na de tweede wereldoorlog werden de grootste delen van het fort gesloopt waarna er golfplaten loodsen werden gebouwd. De pantserkoepel uit 1907 staat er wel nog steeds te pronken! Vandaag wordt het domein voornamelijk gebruikt als recreatiegebied waar jong en oud kan genieten van de natuur overdag en fuiven en festivals tot in de late uurtjes. De lokalen en loodsen worden gebruikt door talloze lokale verenigingen en er wordt gewerkt aan de bouw van een nieuwe kunstacademie. 

 

We wandelden aan een mooi tempo een 5 km over  en tussen de bermen van het fort waar men op vele plaatsen kan genieten van een mooi uitzicht over de aangrenzende velden en de kern van het fort. Wie wat geluk had en een zwak heeft voor vliegtuigen kon er enkelen van dichtbij zien afdalen om te landen op de luchthaven dan Antwerpen.  Vervolgens maakten we de route af rondom het fort om te eindigen op de hondenweide zodat alle honden de laatste energie kwijt konden, eens goed konden drinken en de baasjes ook konden genieten van een welverdiend drankje en knabbeltje. Voor de honden waar de baasjes niet van wouden dat die op de hondenweide los liepen was er grenzend aan de weide een mooi stukje waar iedereen ongestoord wat ruimte kon nemen zodat het voor ieder aangenaam was. 

 

Tot slot bedanken wij graag iedereen die erbij was om deze wandeling tot een geslaagde en gezellige namiddag te laten uitdraaien! 

 

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.