MEET THE BREED - Oriëntatiedag

04/05/2024 11u tot 16u 

Vele mensen zoeken het hele internet af, mailen een rasclub, naar verschillende fokkers of komen op heel wat verschillende websites terecht tijdens hun zoektocht naar een pupje om dan helaas niet altijd de nodige informatie terug te vinden waarnaar je op zoek bent.

 

Als rasclub willen we dit graag anders, we willen de mensen voorzien van correcte en volledige informatie die toch altijd fijner ontvangen wordt in persoon. Zo is het in persoon ook mogelijk alle vragen te stellen, in te pikken op bepaalde onderwerpen en eens écht kennis te maken met het ras.

 

Hoe willen we dat als rasclub doen? Op 4 mei 2024 willen we hiervoor een oriëntatiedag aanbieden, een meet the breed. Op deze dag, die we elke zoveel tijd weer willen herhalen, kan iedereen doorlopend terecht met alle vragen over De Keeshond in al zijn variëteiten (in de toekomst mogelijk ook de Volpino en de Japanse Spitz!). De drempel om een fokker te benaderen en informatie te vragen over een bepaald ras is vaak groot, velen weten ook niet dat dit een mogelijkheid is, met dit evenement willen we dus die drempel verkleinen en laten zien dat wij als rasclub samen met de fokkers zeker open staan voor alle soorten vragen.

 

Lezing Psychologie van de keeshond:

Om niet enkel te focussen en de druk op de schouders van de fokkers te leggen worden er trimmers voorzien die uitleg kunnen geven over de vachtverzorging, Anastassia Skubiyeva zal een lezing komen geven ‘Psychologie van de keeshond’ over de mogelijke struikelpunten die sommige baasjes kunnen ondervinden en hoe dit komt. Anastassia is een gedragsdeskundige die gespecialiseerd is in de Kees, zij spreekt niet enkel vanuit het standpunt van trainer van honden en de wetenschap van honden maar ook als eigenaar van een kees. Zo heeft zij ook aan de lijve ervaren wat het is om met een kees samen te leven, alle positieve punten maar evengoed de valkuilen van de kees. Anastassia wil hierdoor haar kennis delen en er zo voor zorgen dat je de tools in handen hebt om aan de slag te gaan met een keesje. De lezing zal gebeuren op een interactieve basis. Wil je graag mee doen aan deze lezing? Schrijf je in door een mailtje te sturen naar dscb@dscb.be, de kostprijs van deze lezing is 27,00 euro per persoon. Na afloop van de lezing is Anastassia ook nog beschikbaar voor vragen.

 

Ik heb al een keesje, is dit ook wat voor mij? Uiteraard. Een dag als deze dient niet enkel om het ras te leren kennen maar ook mensen met hetzelfde ras te leren kennen, de mogelijkheid te hebben ook je vragen te stellen als je bv nergens anders terecht kan of jezelf gewoon te amuseren samen met je hond. Er zullen tal van mogelijkheden aanwezig zijn voor de baasjes die al een keesje hebben, zo is er een mini studio aanwezig met een professionele fotograaf waar je aan democratische prijzen mooie foto’s kan laten nemen van je favoriete huisdier, zullen er winkeltjes aanwezig zijn waar je kan shoppen,...

 

Ben jij, of ken jij iemand die het fijn zou vinden om kennis te komen maken met het ras of gewoon een fijne dag met zijn favoriete huisdier(en) wil hebben? Kom dan gerust langst op 4 mei op Hondenschool De Pallieter te Berlaar (Meistraat 28) tussen 11u en 16u.

 

Wij hopen jullie in ieder geval talrijk te mogen ontmoeten!

 

Standhouders 

- Anastassia Skubiyeva: Lezing Psychologie van de Keeshond (vooraf inschrijven verplicht) 

- Demo's en info over tandverzorging 

- Verschillende fokkers 

- Pupcake Café

- Trimsalon Hasta La Luna 

- Animall-in

- Mini fotoshoot bij Equininetales 

- Ravo4Pets 

 

Heb jij ook interesse om met een standje op ons evenement te komen staan? Stuur ons gerust een mailtje op dscb@dscb.be